Hvor mange følgere skal min influencer have?

Det kommer først og fremmest an på hvad dit mål med din kampagne er. - Få mere opmærksomhed på et allerede kendt produkt? Skabe salgsvækst til et af dine produkter? Eller udvide din virksomhed til udlandet?


Alt dette, er hvad influencers kan hjælpe dig med, men hvordan kan de så det?


Som navnet indikere har de indflydelse! Stor indflydelse på deres følgere, men skal man vælge den influencer med 1 million følgere eller en med 50.000? 🤷🏽‍♂️


Vi har udarbejdet en lille artikel som kan være med til at simplificere processen lidt. Misforstå os ikke, men mange følgere er ikke altid bedst. Troværdighed og kompetencer er altid nøglen.


Som eksempel kan vi sige at du driver en virksomhed inden for kosttilskud. Vil du så have en influencer med 50.000 loyale, forventningsfulde, følgere som har stort tiltro til influenceren og som glædeligt følger influencerens råd, grundet hans/hendes kompetencer og erfaring inden for kost og ernæring? - Eller en reality influencer med en million følgere som folk følger på baggrund af personens underholdende måde at opføre sig på. Denne person har i de fleste tilfælde, ikke nogen troværdighed i det de siger eller skriver på de sociale medier pga af deres omdømme, kompetencer og erfaringer. Dit produkt vil dog blive set af en stor del mennesker, men de vil opfatte produktet på samme måde som de opfatter influenceren. Derfor er det vigtigt at lave marketing targeting ved at være påpasselig mht. Valg af influencers.


En anden stor faktor, er også følger-aktivitet. Mange influencers på de sociale medier med en stor følger base, har ofte også en ret lav følger-aktivitet. Det vil sige at omkring 2-5 % af deres følgere ser og lytter til personens stories, opslag. Det kan variere fra influencer til influencer. Nogle har måske en følger-aktivitet på 10%, som kigger med for at se om der er noget underholdende. Hvorimod en troværdig influencer med 50.000 følgere, som har en følger aktivitet på 50-70% som er sultne efter gode råd og åbne for hvad influenceren har at sige.


Hvad vælger du?


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle